Dryway® Membranet

Att med hjälp av ett tunt funktionsmembran hålla väder och vind ute, samtidigt som kroppen kan andas och släppa ut överskottsvärme och fukt, är inte längre någon sensation. Idag finns det mängder av märken och tekniker som klarar uppgiften. Och du hittar det i de flesta tänkbara och otänkbara kläder.
Ändå, har tekniken förändrat friluftslivet och inte minst motorcykelåkningen i grunden. Allt har faktiskt blivit lite lättare, efter dessa funktions- eller ”andasmaterials” intåg i vardagen.

Dryway® / Dryway+®
I våra kläder har vi valt att använda oss av funktionsmembranen Dryway® och Dryway+ ®. Dem har vi själva varit med om att utveckla, så att det ska klara de speciella påfrestningar som de utsätts för när man åker motorcykel. Där hastigheten och fartvinden ställer extra höga krav både när det gäller vatten- och vindtäthet. Dryway® och Dryway+® har i grunden samma egenskaper. Dryway+® är dock mer töjbart och bibehåller sin funktion även under extrema påfrestningar. Något som är extra viktigt på exempelvis knäna och i baken.
Teknologin bakom Dryway®, Dryway+® och alla olika typer av funktionsmembran bygger på temperaturskillnader på in- och utsidan av membranet. Värmen på insidan gör att vattenånga tränger ut och fukt stannar på utsidan. I omvända situationer, exempelvis när man har handtagsvärmare, då blir även membranets funktion det omvända – vattenånga tränger in genom membranet. Något som kan vara värt att tänka på när man klär sig, och hur man använder dessa i de allra flesta fall fantastiska funktionskläder.
Allt för att du ska hålla dig torr och lagom varm. Oavsett väder. För då kan du lägga all din energi på körningen. På det viset blir din åktur både säkrare och roligare.

Dressing code.
Funktionskläder och fantastiska material i all ära. Men för att de ska fungera optimalt gäller det att du klär dig rätt inifrån och ut. Och det är här den numera allt mer välkända trelagersprincipen kommer in i bilden.
Underst, mot kroppen, bör du ha ett underställ i polyester eller ylle, som leder fukten ut från kroppen. Ett transporterande lager som genom sin funktion håller dig torr. Bomull hör absolut inte hemma i den här garderoben, eftersom det absorberar fukt som kyler ner dig.
Mellanlagret är det isolerande lagret, som du reglerar efter temperatur och aktivitet. Ofta bestående av ett fleecematerial eller liknande. Det kan du naturligtvis hoppa över om det är riktigt varmt. Även här är bomull helt bannlyst om du vill dra nytta av funktionen i de andra lagren.
Ytterlagrets funktion består i första hand av att skydda mot vatten och vind, samtidigt som det ska fullborda de andra lagrens transport av fukt ut från kroppen. Och det är här som våra plagg med Dryway® och Dryway+® kommer in i bilden.


Jag förstår

Vi använder Cookies för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer