Helite Airnest Airbag större midja - Svart Expandera

Helite Airnest Airbag större midja - Svart

5 499,00 kr

Plaggen är konstruerade för att täcka och skydda en så stor del av överkroppen som möjligt. De ger ett gott skydd av bl.a. nacke, ryggrad, bröstkorg, höfter och inre organ. Vid en olycka fylls produkten med kolsyra från en patron vilken utlöses mekaniskt

Läs mer

Lagerstatus Finns i lager

Helite Airnest Airbag större midja - Svart

Detta franska företag hör till en av de få som har lång erfarenhet inom airbag-teknologi
för användning inom flertalet sporter. Idag utvecklar och säljer de produkter för exempelvis MC, ridsport samt hängflygning.

Produkterna för MC är godkända och CE-testade under den nya normen för airbag-system anpassade för MC-bruk (EN-1621-4:2011)
samt testas även löpande av Helite själva på fristående laboratorier och institut.

Plaggen är konstruerade för att täcka och skydda en så stor del av överkroppen som möjligt. De ger ett gott skydd av bla. nacke, ryggrad, bröstkorg, höfter och inre organ.
Vid en olycka fylls västen med kolsyra från en patron vilken utlöses mekaniskt via en rem som fästs på motorcykeln. Denna rem bör fästas i ramdel framför föraren och helst så lågt som möjligt.

Uppblåsningen av airbagen till optimalt tryck vilket sker på endast 0,12 sekunder
men redan efter 0,09 sekunder skyddar den nacke och bröstkorg. Sedan tömmer den sig automatiskt under ett par minuter, kolsyrepatronen som fyllt airbagen byts enkelt ut och mekanismen återställs med hjälp av en vanlig insexnyckel.
Därefter är produkten klar att användas igen, med andra ord är produkterna pålitliga, enkla att installera och mycket driftsäkra. Dessutom kan de användas på ett obegränsat antal fordon och är återanvändbara vilket gör de mycket prisvärda jämfört med mer komplicerade elektroniska system. Enkel konstruktion som fungerar, gammal hederlig mekanisk teknik, inga batterier som kan ta slut.

Helite uppblåsbara skyddsväst är tänkt att ha utanför din ordinarie jacka, en mycket bra uppfinning för säkrare MC-åkning!

Storlek LL och LXL är rymligare runt midjan än vanlig standardstorlek.

Produkterna från Helite är 100% tillverkade inom EU.

Tvättråd; Får inte maskintvättas, får inte torkas i torktumlare.
Airbagvästen rengörs med fuktig trasa/svamp och ljummet vatten, du kan använda ljummet tvålvatten, ej tvättmedel.


Användarguide Helite

Instruktionsbok till Helite Airbag för motorcykelåkning

Ladda ner (4.31M)
Jag förstår

Vi använder Cookies för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer